October 30, 2017

POLITIKA PRIVATNOSTI

Prihvatajući ovu politiku privatnosti, prihvatate da možemo sakupljati i obrađivati „lične podatke“, „finansijske podatke“ ili „demografske i korisničke podatke“ (dolje definirano kao „Podaci“) u vezi sa vašom kupovinom i upotrebom naše web stranice. Kupovinom proizvoda od nas, upotrebom naših usluga i/ili upotrebom naših web stranica, prihvatate ovu politiku privatnosti i Opće uvjete i odredbe. Ako to ne prihvatate, ne biste trebali kupovati nikakve proizvode od nas niti koristiti naše usluge i/ili web stranice. Budući da jako cijenimo privatnost naših klijenata, usvojili smo posebnu politiku privatnosti, koja je integralni dio Općih uvjeta i odredbi kompanije R&D Media. Sakupljanje informacija Sakupljamo i obrađujemo „lične podatke“ (podatke koji se koriste za provedbu ugovora, kao što su puno ime i prezime, adresa prebivališta i poštanska adresa te adresa e-pošte) ili „demografske i korisničke podatke“ (informacije koje pružite ili koje mi sakupimo, koje nisu ni lične ni finansijske prirode, ali koje su neophodne za adekvatno funkcioniranje i plaćanje naših proizvoda i usluga, kao što su datum početka i trajanje vašeg ugovora). Takve informacije koje sakupljamo mogu se čuvati i obrađivati u zemlji koju smo mi ili naše pridružene kompanije u grupi dogovorili. Kupovinom proizvoda od nas, upotrebom naših usluga i/ili upotrebom naše web stranice, saglasni ste sa međunarodnom razmjenom vaših Podataka.

Navršenih 18 godina ili više Može se desiti da sakupimo lične podatke korisnika bez znanja da oni još nisu navršili 18 godina. Ovi podaci će biti izbrisani čim se takvo nešto utvrdi. Korištenje podataka Vaše lične podatke koristimo za korisničke usluge, provedbu ugovora, pružanje usluga, u svrhe odgovaranja na pitanja, obrade transakcija i slanja ponuda, poboljšanja i promocije naših proizvoda i usluga. Također vaše Podatke možemo koristiti za naše oglašavanje i direktni marketing ili oglašavanje i marketing trećih strana. Vaše lične podatke također možemo koristiti da bismo vas kontaktirali u vezi naših proizvoda i usluga ako smatramo da biste bili zainteresirani za iste. Vaše lične podatke također možemo koristiti da bismo vas kontaktirali u vezi upotrebe naše web stranice i/ili usluga i proizvoda ili u vezi dopuna i izmjena naše politike privatnosti, Općih uvjeta i odredbi i/ili drugih uvjeta i odredbi koji se odnose na naš odnos sa vama. Nadalje, vaše Podatke možemo koristiti da bismo poboljšali sadržaj i navigaciju naših web stranica ili za druge interne svrhe. Zadržavamo pravo da vaše lične podatke dijelimo s drugim poslovnim parterima koji vas žele kontaktirati u vezi s njihovim proizvodima i uslugama i da bi vam, možda, ponudili mogućnost kupovine ovih proizvoda i usluga. Ako se naknadno predomislite i ne budete više željeli da vas se informira o našim ponudama i ponudama trećih strana, možete pisati na e-poštu [email protected] Želimo da napomenemo da svako uklanjanje vaših ličnih podataka ili izmjene na vašu korist neće odmah stupiti na snagu, jer nam treba neko vrijeme da bismo ih obradili. Koristimo podatke koji se ne mogu slijediti nazad do bilo koje fizičke osobe za interne svrhe, za svrhe ponude naših proizvoda i usluga i za interakciju sa posjetiocima naših web stranica. Također zadržavamo pravo da individualiziramo podatke koji se ne mogu slijediti nazad do bilo koje fizičke osobe da bismo prilagodili naše usluge vama i poslali vam ciljane reklame na temelju potrage ključnih riječi. Također možemo kombinirati Podatke koje sakupimo od trećih strana ili podatke koji su općenito dostupni s vašim Podacima. Možemo angažirati i koristiti treće strane da nam pomognu u provedbi transakcije, npr. putem autorizacije vaših transakcija, i možemo dijeliti ove podatke sa ovim trećim stranama u ograničene svrhe. Ako prodamo naš posao ili se udružimo s drugom kompanijom ili budemo proglašeni nesolventnima, neki ili svi podaci sakupljeni o vama će se prenijeti trećoj strani. Konačno, vaše Podatke možemo pružiti određenim stranama ako se tako zahtijeva zakonom ili ako je naša sigurnost, sigurnost korisnika usluga i proizvoda i/ili web stranica zagarantirana na ovaj način.

Kolačići Da bismo unaprijedili vaše iskustvo naše web stranice, možemo koristiti kolačiće na stranicama. Kolačići su datoteke koje prenosimo na tvrdi disk vašeg računara putem našeg web pretraživača da bismo omogućili našem sistemu da prepozna vaš pretraživač i pruži određene karakteristike vašem računaru. Sami kolačići ne mogu otkriti ništa o vašoj adresi e-pošte ili vašim ličnim podacima, osim ako vi ne odlučite da nam pružite ove podatke, na primjer registracijom putem naše web stranice. Međutim, nakon što postanete jedan od naših klijenata i pružite nam svoje lične podatke, ovi podaci će biti povezani sa podacima koji su pohranjeni na kolačiću. Stoga kolačiće koristimo kao podršku za vašu upotrebu web stranice i za poboljšanje sadržaja, proizvoda i usluga na našoj web stranici. Možemo, na primjer, koristiti kolačiće da bismo personalizirali vašu posjetu našoj web stranici (npr. prepoznavanjem vremena vaše ponovne posjete našim web stranicama). Možete podesiti postavke vašeg pretraživača da bi odbio naše kolačiće ili kolačiće drugih pružaoca web stranica. Za više informacija, pogledajte odjeljak ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču. Međutim, molimo da imate na umu da nekim stranicama naše web stranice možete pristupiti samo uz pomoć kolačića ili sličnih datoteka te tako blokiranje kolačića ili sličnih datoteka može spriječiti vaš pristup nekom od sadržaja ili usluga. Poveznica za druge web stranice Web stranice mogu sadržavati poveznice za druge web stranice. Nemamo kontrolu nad takvim web stranicama i nismo odgovorni niti podliježemo odredbama o odgovornosti u pogledu dostupnosti tih web stranica ili njihovog sadržaja, oglasa, proizvoda ili drugog materijala koji je pohranjen na tim web stranicama. Kompaniju R&D Media se ne može smatrati odgovornom niti može podlijegati odredbama o odgovornosti, direktno ili indirektno, za bilo kakve štete ili gubitke koji su rezultat ili su uzrokovani od strane drugog korisnika u pogledu gore navedenog. Vaš pristup i upotreba povezanih web stranica, uključujući njihov sadržaj, je isključivo vaš rizik.

Sigurnost Iako moramo poduzeti sve što je u našoj moći da bismo zaštitili vaše informacije, ne možemo garantirati da su informacije koje pošaljete putem nas u potpunosti sigurne. Zaštita vaših podataka nam je iznimno važna. Koristimo najbolje industrijske tehnologije da bismo garantirali sigurnost vaših informacija. Nažalost, nije moguće dati 100% uvjerenje da je prenos podataka putem Interneta i mreže mobilne komunikacije siguran. Pristup podacima Kompanija R&D Media vam pruža mogućnost da pregledate ili izbrišete lične informacije koje ste nam pružili ili da promijenite svoje preferencije slanje e-pošte na [email protected], u kojoj ćete navesti da li želite da uklonite svoje podatke iz naše baze podataka, da povučete dozvolu za primanje saopćenja od nas ili da povučete dozvolu za primanje saopćenja od trećih strana. Brisanje podataka ili povlačenje dozvole za primanje saopćenja od nas ili trećih strana će samo osigurati da su podaci uklonjeni iz naše baze podataka za svrhe zaustavljanja budućih saopćenja od nas ili ovih trećih strana. Ovo brisanje se ne odnosi na informacije koje su već sakupljene i možda su podijeljene sa trećim stranama na način opisan u politici privatnosti. Preporučujemo vam da treće strane kontaktirate direktno da biste izbrisali ličen podatke koje su oni možda koristili da bi uspostavili kontakt sa vama. Izmjene i dopune Zadržavamo pravo sposobnosti da izmijenimo i dopunimo, proširimo ili ograničimo ovu politiku privatnosti i Opće uvjete i odredbe u bilo koje vrijeme. Budući da će se sve izmjene i dopune učiniti na ovim stranicama, preporučujemo vam da ih redovno čitate. Kontakt Možete nas kontaktirati putem e-pošte u vezi svih pitanja i/ili komentara u pogledu naše politike privatnosti. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena i dopunjena u januaru 2012. Adresa naše e-pošte je [email protected] Također je možete pronaći u Uvjetima i odredbama promocije.